Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Кошаркаши Црвене звезде у Виторији изгубили су од Басконије меч десетог кола Евролиге, резултатом 93:74. После пет везаних победа, две у Евролиги, Звездиној серији дошао је крај – Басконија је убацила 93 поена српском шампиону и прекинула свој низ пораза. Црвено-бели већ за два дана играју нови меч у елити, у Мадриду против Реала.

Звезда је у Виторији од самог почетка играла слабо и одиграла дефанзивно најлошији меч ове сезоне у Евролиги и на крају забележила убедљив пораз од Басконије.

Већ у 6 минуту Басконија је водила са 12:9. Добра енергија у екипи Басконије резултирала је погођеним шутевима, Гједраитис је два пута био успешан у путу за три поена, једном Седекерскис.

После првих 10 минута, Басконија је водила са  25:22.

Прва деоница завршена је тројком Холинса уз звук сирене, – Басконија је водила са 25:22.

Неуобичајено велики број поена примила је Звезда у првој деоници, али упркос томесдржала је донекле равнотежу са домаћим тимом.

По четири тројке погодила су оба тима, али домаћин је имао више прецизнијих  играча – Болдвин 7, Гједраитис и Седекерскис по 6 поена.

Звездину екипу вукли су Никола Ивановић, који је постигао 8 поена, Холинс има 6 (две тројке).

У 17 минуту  Басконија је убедљиво водила са 50:29, а на полувремену резултат је био:  Басконија – Звезда 55:32

Чак 55 поена примила је Звезда у првом полувремену, иако се ради о најбољој дефанзивној екипи у Евролиги.

Басконија је играла растерећено, брзо, шутирали су изузетно прецизно, док су црвено-бели правили велике грешке, нарочито у одбрани.

Гједраитис је постигао чак 16 поена, Болдвин има 12, Инок 11, док је у Звезди једини расположен Ивановић са 11 поена.

После три четвртине Басконија је водила са  68:53

Доста опуштенија била је трећа деоница за обе екипе, а у таквој игри Звезда се боље снашла и тројком Ивановића уз звук сирене смањила је предност Басконије на 15 поена.

Успела је Звезда потом да се приближи на 14 поена минуса, али домаћин везује 5 поена, па поново бежи на +19.

И на крају Звезда није успела да направи преокрет, па Басконија носи убедљив тријумф од 93:74.

Утакмица се играла у дворани “Фернандо Буеса”.

Поред Митровића, Радоњић на овом мечу није могао да рачуна ни на Нејта Волтерса, који је повредио на тренингу примицач, што ће бити велики хендикеп за црвено-беле.

За Звезду меч су почели: Марковић, Добрић, Давидовац, Калинић и Кузмић

За разлику од црвено-белих, баскијски тим је у последње четири утакмице био поражен, што је довело до смене тренера – уместо Душка Ивановића на клупу Басконије седео је Невен Спахија.

Црвено-бели су овај меч започели после четири побед, а утакмица против Басконије играла се после недељне победе у вечитом дербију. Нажалост прекинута је та серија победа. Овај меч су нажалост заслужено изгубили.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here