Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Монтенегро ерлајнс није никаквом одлуком ове Владе престао да функционише, него је „одумро“ захваљујући небризи коју је претходна Влада имала, саопштио је данас црногорски премијер Здравко Кривокапић, одговарајући на питања грађана.

Кривокапић је захвалио министрима Милојку Спајићу и Младену Бојанићу на напорима да се оснује нова компанија „То Монтенегро“, преноси РТЦГ.

Он је одговарајући на питање запослених у Монтенегро ерлајнс рекао да ће сви коју су компетентни и који су се доказали у тој ваздухопловној компанији бити и од користи и у новој.

„Оно што је најважније је да сви знамо да је ово наш заједнички пут, у којем желимо најбоље за грађане, претходно запослене у МА и ново руководство које ће знати да одабере компетентан кадар“, закључио је Кривокапић.

Кривокапић је данас одговарао на питања која су му грађани постављали на друштвеној мрежи Твитер, а поводом 100 дана рада Владе.

Кривокапић најавио нови, либералнији закон о држављанству

Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је да очекује да ће нови закон о држављанству ускоро бити готов и да ће бити либералнији од претходног.

„Постоје различите праксе у различитим државама света, али је недопустиво да ако овде живите, стварате породицу и плаћате порез, не добијете и држављанство“, истакао је Кривокапић.

Црногорски премијер је рекао да се нада да ће тај закон убрзо бити спреман и подсетио да грађани и сада могу да користе постојеће законске норме.

„Најчешћа норма која њима спутава одређена права је двојно држављанство. Ако желите да добијете држављанство Црне Горе, знам да ће МУП овога пута благовремено одговорити, али ви морате да прихватите и чињеницу да се одрекнете једног држављанства“, рекао је председник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here