Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Душан Лајовић, 37. тенисер света, није успео успео да се пласира у друго коло Мастерса у Риму, пошто је поражен у два сета од Аустралијанца Џон Милман.

Лајовић, коме је шљака омиљена подлога, одиграо је веома лош меч, ни у једном тренутку није успео да пронађе прави ритам и Милман је на крају заслужено славио – 6:3, 6:4.

Српски тенисер направио је неочекивано велики број грешака из форхенда, није му функционисао ни једноручни бекхенд, те је од старта па до краја Аустралијанац имао предност.

У првом сету Милман је кључни брејк направио у осмом гему, потом је у деветом сервирао за потврду и сет, и без већих проблема, после 34 минута игре, дошао је до вођсва – 6:3 (1-0).

Током другог периода игре виђена је нешто већа борба, али Лајовић ни у једном тренутку није имао шансу да одузме сервис противнику. Аустралијанац је добро сервирао и поново је у осмом гему направио брејк.

Дуци је много грешио, поклањао је поене противнику, па је Милман после сат времена и 26 минута прошао у друго коло Мастерса у Риму – 6:3, 6:4.

Ово је био шести узастопни пораз српског тенисера, односно турнире је завршавао у првим колима у Монте Карлу, Монаку, Минхену, Мадриду и сада Риму.

Тамо ће за противника имати бољег из сусрета Матео Беретини – Николоз Басилашвили.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here