Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Фабрика компаније Леони у Краљеву, у коју је уложено око 60 милиона евра и где ће бити запослено 5.000 радника, отворена је данас у присуству председника Србије Александра Вучића.

Немачки Леони у Краљеву већ запослио 3.787 радника, а Вучић је током обиласка фабрике рекао да је то највећа фабрика Леонија у Србији, који има укупно четири фабрике у нашој земљи.

Истакао је да је Леони највећи страни послодавац у Србји пошто запошљавања 15.000 радника.

Леони треба до краја године треба да прими још око 1.000 људи, а до 2023. укупно има 5.000 запослених.

Председник је обишао погоне нове фабрике и разговарао са радницима, питао их како иде посао, да ли је тежак, која им је то плата у породици и пожелео им срећан рад.

У погону Леонија у Краљеву ради велики број жена, па их је Вучић питао као се сналазе и да да ли је тешко научити то што раде.

Отварању фабрике присуствује и министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Компанија Леони Србија која производи сетове каблова за водеће произвођаче аутомобила, изградњу четврте фабрике у нашој земљи започела је 2018. године.

Фабрике Леони у Краљеву, на Ратарском имању, простире се на око 52.000 квадратних метара, а према раније објављеним плановима компаније, цео пројекат у Краљеву у наредних 10 година требало би да достигне вредност од око милијарду евра.

Леони је глобални произвођач решења за пренос енергије и података у аутомобилској и другим индустријама.

Леони у Србији већ има три фабрике, у Прокупљу, Малошишту код Дољевца и Нишу. Компанија је присутна у Србији од 2009. године, када је отворила своју прву фабрику, у Прокупљу.

Све фабрике производе кабловске сетове за светске произвођаче премиум аутомобила, попут БМВ-а и мерцедеса.

Леони ће, како је раније најављено, имати више од 10.000 људи у нашој земљи и тако постати највећи послодавац у индустријском сектору у Србији.

Србија ће са фабриком у Краљеву бити једина европска земља у оквиру “Дивизије кабловских система” Леонија.

Производни ланац компаније Леони обухвата жице, оптичка влакна, стандардизоване каблове, специјалне каблове и кабловске системе као и интелигентне производе и паметне услуге.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here