Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Више стотина навијача Црвене звезде окупило се синоћ испред амбасаде Црне Горе у Београду где су поједници покушали да запале црногорску заставу. Црногорски премијер Душко Марковић оценио је је да је реч о “још једном нецивилизацијском атаку” на Амбасаду Црне Горе и црногорску заставу.

После победе кошаркаша Црвене звезде над Бајерном, навијачи београдског клуба протестовали су испред Амбасаде Црне Горе у Београду, изражавајући подршку Србима у тој земљи.

“Синоћ у Београду још један нецивилизацијски атак на Амбасаду Црне Горе и црногорску заставу. Запрепашћујући је однос власти Србије. Црна Гора је још једном пред изазовом одбране независности и слободе. Сачуваћемо нашу Црну Гору упркос мржњи којом је засута од истих актера унутар и ван њених граница!”, истакао је Марковић у изјави на Твитеру.

Како преноси РТЦГ, функционери Демократског фронта Милан Кнежевић и Милутин Ђукановић били су у протестној шетњи навијача Црвене Звезде за, како наводе у ДФ-у, подршку верницима у одбрани светиња СПЦ у Црној Гори.

У више црногорских градова данима се одржaвају протести, литије и молебани због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here