Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић поручио је, првог дана посете Руској Федерацији, да Србија никада не сме да заборави чврсто пријатељство које има са Русијом, нити сме да заборави своје хероје који су се у Другом светском рату борили и дали животе да би ми данас живели слободно.

Стефановић је присуствовао обележавању Дана сећања и туге, поводом 80. годишњице напада нацистичке Немачке на Совјетски Савез у Другом светском рату.

У парку „Патриот“, надомак Москве, присуствовао је Свечаној академији, након чега је положио цвеће на споменик „Мајке победника“.

Министар одбране Србије посетио је и Музејски комплекс „Пут сећања“ и Главни храм Оружаних снага Руске Федерације.

„Данас смо имали прилику да, баш на дан када је 1941. године фашистичка Немачка започела свој напад операцијом ‘Барбароса’ на Совјетски Савез, посетимо и спомен-комплекс који говори о свим данима рата за ослобођење, не само Совјетског Савеза, и да посетимо главни Храм Оружаних снага“, рекао је Стефановић.

Како је навео, у поставци музејског комплекса може се видети и део посвећен ослобођењу Београда и тадашње Југославије.

„У сам Храм уткан је и грумен српске земље са Гробља ослободиоцима Београда, који симболизује нашу повезаност, али и колико је драгоцена слобода коју смо извојевали“, истакао је Стефановић.

Министар одбране Србије у посети Руској Федерацији борави на позив министра одбране генерала армије Сергеја Шојгуа, где ће учествовати на 9. Московској конференцији о међународној безбедности.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here