Mesto za reklamu
  1. 02. 2020.

Понашање министра одбране Србије Александра Вулина приликом посете Црној Гори трагикомично је и представља политички перформанс, оценио је црногорски министар одбране Предраг Бошковић.

Александар Вулин је, након што му није дозвољено да са официрима Војске Србије дође у униформи у Црну Гору, рекао да му је жао што је српска униформа толико страшна у Црној Гори и да “све што се деси у Хрватској, деси се на крају и у Црној Гори”.

Вулин је са делегацијом у понедељак положио венац на гроб бившег савезног министра одбране Павла Булатовића у Горњим Ровцима.

Бошковић је црногорским новинарима у Бриселу рекао да би све оно што ради и изјављује Вулин у последње време било смешно да није министар одбране државе Србије.

“Овако је трагикомично и његов националсоцијализам, који исијава у посљедње вријеме, највише шкоди интересима Србије. Тако је и овај политички перформанс, који је јуче изводио по Црној Гори”, нагласио је Бошковић.

Поручио је да ће се Црна Гора увек понашати у складу са законом и Уставом.

Бошковић је навео и да Црна Гора поштује и државу Србију и сваки њен државни орган, па чак, како је рекао, и у ситуацији “као у понедељак или претходних месеци када Вулин и њему слични представници не поштују ни нас, ни наше законе ни уобичајну дипломатску праксу”.

“То што се Вулин ставио у ред свих антицрногорских елемената, који долазе из Србије, и који су оличени у Црној Гори у Демократском фронту, то је његова ствар. Ако то не смета државним органима Србије, онда не смета ни нама”, навео је Бошковић.

Указао је да је то добар показатељ Црној Гори како и на који начин треба да се одреди.

“Према томе и Црна Гора ће то свакако знати да препозна и да се квалитетно о том одреди”, додао је Бошковић.

Бошковић је поручио и да је невероватно и да то Црна Гора никада себи не би дозволила да личне и породичне трагедије користи у политичке сврхе, ради стицања јефтиних политичких поена. “На тај начин је показао да му ништа није свето нити држи до дигнитета”, рекао је Бошковић.

Сматра да је Вулинове изјаве на најбољи начин демантовао српски амбасадор у Црној Гори Владимир Божовић.

Коментаришући то што га је митрополит црногорско-приморски Амфилохије критиковао јер није био на парастосу поводом 20 година од убиства министра одбране некадашње СРЈ Павла Булатовића, Бошковић је рекао да “нити жели нити хоће нити му је циљ да улази у полемику са Ристом Радовићем”.

“То је његово право да мисли о било коме на начин на који жели, тако да ћу оставити грађанима Црне Горе да процијене ко личне и породичне трагедије у Црној Гори користи за стицање личне користи или неких политичких и личних бенефиција”, поручио је Бошковић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here