Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

У Алеји заслужних грађана сахрањен је Ђорђе Марјановић, једна од највећих певачких звезда Југославије, легенде шлагера, човек огромне харизме. На вечни починак су га испратили многобројни пријатељи, колеге, обожаваоци.

Претходно је у Скупштини града одржана комеморација Ђорђу Марјановићу, музичкој легенди. О једном од најпопуларнијих српских и југословенских уметника говорили су пријатељи и колеге.

Ђорђе Марјановић је напустио овај свет 15. маја, а „Звиждук у осам“ је заувек утихнуо.

Испраћен је уз хорску композицију „Опело“ у фис-молу Стевана Мокрањца и опело Руговски. Oпело је служио протојереј-ставрофор др Милош Весин, који је дошао из Чикага.

   Ђорђе Марјановић је је један од највољенијих певача забавне музике, не само на просторима некадашње Југославије, већ и изван граница, посебно у земљама некадашњег СССР-а

Од Ђорђа Марјановића опростиле су се његове колеге и пријатељи на комеморацији: проф. Никола Рацков, Олга Марковић, преводилац и члан руског клуба „ђокиста“, уметници Миња Субота, Нада Павловић и Јован Маљоковић. Присуствовали су и диригент Бојан Суђић, Владимир Граић и Зорана Павић и многи други.

„Српска стварност“ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here