Mesto za reklamu
  1. 0 02. 2021.

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да се наставља истрага против организоване криминалне групе коју су водили Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Вулин је гостујући на Радио-телевизији Србије рекао да МУП и БИА настављају са истрагама, додавши да од сутра креће и финансијска истрага, а провераваће се имовина сваког од њих.

Према његовим речима, ова криминална група се у овом тренутку терети за три убиства, могуће да ће бити и више, али то је нешто што ће истрага показати.

Ми смо ухапсили двадесетак људи, али истрага се шири. Они су били повезани са бројним другим људима, неко је за њих продавао дрогу, неко је за њих вршио друга кривична дела, неко је учествовао заједно са њима. До овог тренутка полиција је заједно са припадницима БИА претресла 30 различитих локација на територији читаве Србије, а ја очекујем да ће их у наредном периоду бити и више. Пронашли смо оружје, дрогу, новац, бројне недозвољене предмете, пронашли смо све оне ствари које су криминалцима очигледно служиле за извршење тешких кривичних дела, рекао је Вулин.

Министар је истакао да не може бити организованог криминала да нема везе са деловима полиције, БИА и правосуђем, са неким људима који могу да донесу одлуке или бар дају информацију када се нешто спрема.

Он је напоменуо да је у овој криминалној групи било више лица која су се обучавала и припремала за употребу снајперске пушке, који су веома обучени када је то у питању и који су имали претходна искуства.

Вулин је оценио и да је хапшење организоване криминалне групе Беливука и Миљковића догађај који ће у значајној мери утицати на безбедност у Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here