Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Председник Србије Александар Вучић наставио је консултације за формирање нове Владе састанком са председником СПАС-а Александром Шапићем, који је предводио изборну листу “Александар Шапић-Победа за Србију”.

Александар Шапић је у зграду Председништва на Андрићевом венцу дошао у 11 часова.

Вучић, који као председник државе треба да одреди мандатара за састав нове владе, консултације је почео почетком седмице разговорима са представницима листе Албанаца.

Новинарима је тада председник ПДД-а Шаип Камбери рекао да су они пренели своје захтеве Вучићу, који се најпре односе на веће учешће Албанаца у државним институцијама.

Вучић се састао и са председником Странке правде и помирења Муамером Зукорлићем, који је поручио да ће бити или власт или опозиција, односно да његова странка неће, као до сада, имати саветодавну улогу у извршној власти.

Рекао је да су Србији потребни нова влада и премијер са кредибилитетом.

Са Вучићем је разговарао и председник СВМ Иштван Пастор који је најавио учешће те странке у извршној власти на ниову државних секретара у шест до седам министарстава.

Наредних дана, шеф државе ће се састати са социјалистима. Вучић ће се састати и са представницима странке на чијем је челу, Српске напредне странке.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here