Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Мирко Латиновић, власник компаније „Трејдјуник“ из Москве који је градио олимпијски комплекс у Сочију, реновирао Централну банку Русије, подигао предивне хотеле и насеља у Сибиру и на Криму, недавно је у свом предузећу „Галеника Магмасил“ у Србији започео производњу средстава заштите од коронавируа.

Компанија Мирка Латиновића ТРЕЈД ЈУНИК ХОЛДИНГ и њене ћерке компаније су присутне у свету и специјализоване су за пројектовања, архитектуру и грађевинарство и успешно послују више од 20 година. Свој бизнис проширио је и у Србију. Компаније је најчешће ИНВЕСТИТОР, КОИНВЕСТИТОР, ГЕНЕРАЛНИ ПРОЈЕКТАНТ и ГЕНЕРАЛНИ ИЗВОЂАЧ, и то градећи нове објекте, реновирајући и обнављајући постојеће, укључујући споменике. Имају успешну реализацију пројеката свих врста по систему “КЉУЧ У РУКЕ”.

„TRADEUNIQUE“ је пре десетак година купио Галенику Магмасил у Земуну у Србији. Однедавно то земунско предузеће, прилагођавајући се времену у коме смо,  започело производњу средстава заштите од корона вируса.

У време пандемије земунска фабрика започела је успешну производњу: топломера (за мерење телесне темпретаруе пролазне особе), аларма уколико  уколико особа која пролази има високу температуру, затим бројаче дезинфикованих особа, безконтактне апарате за дезинфекцију руку, камере за видео надзор и заштитне баријере од плексигласа за пословне просторе, канцеларије, шалтере и аутомобиле и средства за дезинфекцију

Компанија „Галеника Магмасил“ – Земун, је развила и производњу јединственог уређаја СанитБоx – тунела за дезинфекцију. Пумпа високог притиска преко млазница у виду магле распрскава дезинфектант у виду аеросол честица.

Приликом пролаза кроз кабину временски подесиви сензори активирају млазнице и распрскавају дезинфикатор у трајању од 2 до 4 секунде. Апарат има ЛЕД светло као и точкиће за лако померање. Уз СанитБоx се испоручује и дезобаријера за обућу.

   “Ово је наш одговор на пандемију вируса корона у Србији. Циљ нам је да заштитимо људе, како оне који су у својим кућама, тако и оне који одлазе на посао и раде. Наш тунел за дезинфекцију од короне “Санитбокс” ефикасан је у борби и против других вируса и бактерија. Са 200 литара дезинфекционог средства може да заштити чак 6000 људи. Погодан је за коришћење у установама, предузећима, банкама, тржним центрима, школама, болницама, на стадионима, саобраћајним станицама и другим јавним местима” каже  Мирко Латиновић, успешан бизнисмен из Москве, власник фабрике „Галеника Магмасил ДОО” и проналазач тог специфичног тунела за дезинфекцију.

Господин Латиновић каже да су сви ти производи намењени тржишту Србије, али и купцима широм света, а тражња је већ изван свих очекивања. За успешне пословне резултате председник Русије Владимир Путин га је наградио специјалном Граматом за успешно завршене грђевинске послове у Сочију.

Мирко Латиновић је један од наших пословних људи из дијаспоре, који већ три деценије инвестира у Србију, у којој пре тога није живео. Рођен је у српској породици у селу Смољане код Босанског Петровца. Из родног краја испод Грмеча у време СФРЈ, отишао је на рад у Словенију, где се школовао за електроинжењера. Као привредник добио је да води представништво „Искре” из Крања у СССР-у. У Москви је 1986. отворио приватну фирмуи остао са породицом у руској престоници и развио успешан бизнис, који је већ одавно превазишао границе велике Русије. Мирко Латиновић најављује и нове послове у Србији. Каже да планира да у Инђији изгради модерну и велику фабрику хемијске индустрије. Иначе, његови пословни планови су и даље везани за грађевинарство, тако да његова компанија “Трејдјуник” припрема још неке нове пројекте. Између осталог жели да гради и Аква парк у Земуну. У Инђији, би наредне јесени, отворио и другу фабрику за еклузивну производњу првих српских еколошких кућа.

“Посла у Србији за нашу компанију има за читаву наредну деценију. Верујемо у развој Србије и верујемо да ћемо новим инвестицијама отворити нове фабрике, запослити наш народ и наравно од свега тога имати и користи“ – каааже наш саговорник наш Мирко Латиновић из Москве.

„Српска стварност“ / Ј.С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here