Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Министарство спољних послова Црне Горе забранило је прошле недеље, усменом нотом, министру саветнику у Амбасади Србије у Подгорици Љубиши Миловановићу “улазак у државне институције Црне Горе, као и контакте са службеницима истих”, пишу Новости.

Српски МСП је одмах узвратио реципрочном мером која се односи на Ану Ражнатовић, министра саветника у црногорском дипломатском представништву у Београду, наводи лист незванична сазнања.

Новости оцењују да је тако настављен дипломатски рат двеју држава који, како кажу, траје од усвајања спорног Закона о слободи вероисповести, чије одредбе СПЦ тумачи као покушај режима Мила Ђукановића да преузме власништво над светињама, због чега се већ месец дана организују протести и литије у готово свим црногорским градовима.

Према сазнањима београдског дневника, представници црногорског МСП “на душу” Милановићу стављају да је у етар пустио вест да ће специјалци тзв. Косова доћи у Црну Гору како би помогли полицији, у случају нереда током окупљања верника за Бадњи дан.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here