Mesto za reklamu

21.01.2020.

Пред одлазак председника Србије у Израел на обележавање 75. годишњице ослобођења Аушвица на згради Председништва Србије на Андрићевом венцу поред српске окачена је и застава са Давидовом звездом.

„Овај знак је био симбол покушаја уништења јеврејског народа од стране нациста. Данас је симбол части. 75 година касније. Никада више“, написао је председник Александар Вучић на својим званичним налозима на Твитеру и Инстаграму, уз фотографију зграде Председништва.

У Израелу ће ове недеље бити обележен Међународни дан сећања на Холокауст и 75 година откако је Црвена армија ослободила Аушвиц, логор смрти у којем су нацисти убили око 1,3 милиона људи, међу којима више од милион Јевреја.

Више од 40 лидера, међу којима је и председник Србије Александар Вучић, присуствоваће у четвртак церемонији у меморијалном центру „Јад Вашем“ у Јерусалиму.

Одмах је реаговао и израелски премијер Бењамин Нетанијаху, који се путем свог Твитер налога захвалио председнику Србије, уз напомену да се радује њиховом сусрету у Јерусалиму.

Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here