Mesto za reklamu

01.11.2021.

Новак Ђоковић и Филип Крајиновић пласирали су се у друго коло мастерса у Паризу, у дубл конкуренцији, пошто су после преокрета савладали Аустралијанце Де Минора и Савиља са 2:1.

Не игра Новак често дубл мечева, али је у Паризу одлучио да наступи са Филипом Крајиновићем, како би у рукама имао што више мечева, после нешто дуже паузе.

Ипак, српски дубл, који је за овај турнир добио специјалну позивницу, успео је да оствари тријумф против Алекса Де Минора и Лука Савиља и то после преокрета – 4:6, 6:4, 10:7.

Аустралијанци су боље ушли у меч и већ у првом гему направили брејк, који су задржали до краја сета и освојила тај део игре 6:4.

У другом делу меча водила се велика борба, а сва четворица чувала су свој сервис све до 10. гема, када српски тим прави брејк и долази до изједначења – 6:4.

У трећем сету, популарном супертај-брејку, искуство српских тенисера дошло је до изражаја, па Новак и Филип добијају тај део игре 10:7, за пласман у друго коло.

Наредни противници Ђоковићу и Крајиновићу биће аустралијско-словачка комбинација Пирс-Полашек, а тај меча на програму је у среду.

И Филипа и Новака очекују дуели и у сингл конкуренцији – Крајиновић игра у првом колу против Опелке, док Ђоковића у другом колу чека Мартон Фучович.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у другом колу мастерса у Паризу играће против Мађара Мартона Фучовича. Новак више не жели више да се оглашава поводом првог гренд слема наредне сезоне.

Новак је у синглу био слободан у првом колу у Паризу. У другом играће против Фучовича, који је на старту после велике борбе савладао Италијана Фабија Фоњинија са 6:1, 6:7 (8:6), 7:6 (7:5).

Ђоковић и Фучович до сада су одиграли три меча, сва три пута славио је наш тенисер. Последњи пут рекете су укрстили ове године у четвртфиналу Вимблдона, Новак је тријумфовао резултатом 6:3, 6:4, 6:4.

Мастерс у Паризу игра се за наградни фонд од 2.603.700 евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here