Mesto za reklamu

28.11.2018.

Након одлуке председника четири српске општине са севера Косова, градоначелник јужног дела Косовске Митровице тражи да се тај град уједини и да он њиме влада. Како преноси портал „Коссев“, градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири упутио је писмо косовској Влади, са захтевом да он управља „уједињеном Митровицом“.

„Захтевам да косовска Влада предузме све неопходне правне радње, како би се одмах укинула одлука о подели Митровице на две општине“, написао је Бахтири на свом профилу на Фејсбуку.

Бахтири је назначио да град Митровица сада треба да буде једна општина, односно, како је рекао, „онако како је увек било“, као и да би у овој ситуацији он управљао „уједињеном Митровицом“.

Подсетимо, градоначелници четири српске општине, међу којима је и први човек северног дела Косовске Митровице Горан Ракиц́, поднели су у уторак оставке на своје функције и потписали заједничку декларацију, којом су најавили прекид сваке сарадње и комуникације с властима у Приштини.

Таквом одлуком, донесеном због, како су рекли, антицивилизацијских мера Приштине о повец́ању такси на српску робу, али и акција РОСУ у северној Митровици, престала је да функционише и локална власт као део косовског система.

„Српска стварност“ / Агенције / 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here