Mesto za reklamu

27.11.2018.

Косовска полиција саопштила ја да је ухапсила четворицу Срба који су осумњичени за злоупотребу службеног положаја и службених овлашћења, јавља „Коссев“.

У саопштењу се наводи да је до хапшења дошло након вишемесечне истраге Одељења за борбу против корупције. Ухапшени су службеници Министарства за инфраструктуру. П. Н. (1962), Б. Д. рођен (1974), Б. К. (1980), М. Б. (1962).

За још једним осумњиченим се трага.

Основано се сумња да су горенаведени службеници на противзаконит начин лиценцирали теоретска питања (испитивач) за возачке дозволе. Тиме су незаконито утицали на теоретске тестове за кандидате за возачке дозволе, наводи се у саопштењу.

У току ове полицијске операције извршени су претреси на пет локација, од тога у три канцеларије Министарства инфраструктуре, једна је канцеларији у регионалној јединици за возачке дозволе у Приштини и једна је у регионалној канцеларији за возачке дозволе у Ђаковици, саопштено је.

Косовска полиција је у току контроле на овим локацијама одузела и неколико релевантних доказа који се повезују са случајем као што су документација, електронска опрема, мобилни телефони итд. Прикупљени докази ће бити процесирани према законској процедури, истакнуто је у саопштењу.

Недавно су у два наврата ухапшени високи службеници Министарства здравља, који се терете за злоупотребу скоро два милиона и четиристо хиљада евра. Сво четворо су косовски Албанци.

Српска стварност“ / Спутњик /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here