Mesto za reklamu

21..12.2019.

У Београду је вечерас одржан још један протест „1 од 5 милиона“, а на почетку окупљања код Ректората јавности се обратио узбуњивач Александар Обрадовић из ваљевског Крушика.

Окупљени су носили папире са ликом Александра Обрадовића и натписима „наш херој“ и узвикивали „Херој, херој“, а код Ректората је био и Марко Бастаћ.

Организатори протеста су рекли да је Александар Обрадовић „20 дана тајно држан у притвору, јер Србија није хтела да чује шта је он открио“, а који је, како су навели, захваљујући грађанима и њиховим потписима подршке пуштен на слободу.

Пре обраћања Обрадовића, окупљени који су дошли из Ваљева, а који су у том граду организовали скупове подршке Обрадовићу, упалили су бакље и носили мајице „херој из Ваљева“.

Током обраћања, Обрадовић је захвалио грађанима, медијима, политичким партијама које су га, како каже, подржавале да “освоји слободу” и да “истина о ‘Крушику’ не остане закопана”.

“А истина не може да се сакрије, она увек нађе свој пут. На примеру ‘Крушика’ види се анатомија функционисања овог система. ‘Крушик’ је Србија у малом. Недостојни страначки војници данас су на челу великих предузећа и локалних заједница где уживају у комфору и привилегијама свих грађана”, поручио је Обрадовић.

Напоменувши да “живимо у друштву где је изокренут систем вредности”, Обрадовић је истакао да “промене не долазе саме од себе и да се за слободу морамо изборити”.

Он је додао да ће наставити своју битку да докаже да су привилегије довеле до катастрофалних последица у Крушику и наменској индустрији и поручио окупљенима да је он један од њих и да ће успети ако верују у победу.

Вечерашњем протесту придружили су се и грађани који су у Ваљеву организовали протесте подршке Обрадовићу, рекли су организатори протеста.

Овога пута, скуп је био пријављен из, како наводе организатори, безбедносних разлога.

Окупљени су, након обраћања Обрадовића, кренули у протестну шетњу.

Протестна колона се са Платоа упутила према Тргу републике Васином улицом, затим Светогорском до Радио-телевизије Србије, где су застали.

Потом су Таковском улицом и улицама Кнеза Милоша и Краља Милана дошли до Председништва, где је, како је и најављено, протест и завршен.

Први протест одржан је 8. децембра 2018. године, под називом “Стоп крвавим кошуљама”, због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића у Крушевцу 23. новембра.

 „Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here