Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и директор “Ер Србије” Данкан Нејсмит потписали су уговор о авио-превозу на две линије с Аеродрома “Морава” код Краљева, саопштено је из Министарства.

Зорана Михајловић је рекла да је, на основу спроведеног јавног позива, “Ер Србија” добила могућност да са Аеродрома “Морава” од почетка децембра лети за Беч, а од пролећа и ка Солуну.

“Као ресорна министарка поносна сам на то како послују наша три међународна аеродрома, и београдски, и нишки, који ће завршити годину са више од 400.000 путника, и желимо да исто тако развијамо и Аеродром ‘Морава’, на којем ће следеће године почети и изградња нове писте”, рекла је Михајловићева после потписивања Уговора о пружању услуге обављања авио-превоза на линијама проглашеним за линије од јавног интереса у Влади Србије.

Директор “Ер Србије” Данкан Нејсмит рекао је да су веома задовољни што је “Ер Србија” добила могућност да од 1. децембра њени авиони лете и са Аеродрома “Морава”, и што ће та компанија летети са укупно три аеродрома у Србији.

“Планирано је да летови на линији Краљево-Беч-Краљево почну у првој недељи децембра, а на линији Краљево-Солун-Краљево од 10. марта 2020. године”, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,

Додаје се да ће линија за Беч функционисати током целе године, линија за Солун од марта до октобра, а на обе линије летеће се три пута недељно.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here