Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Нови сој ковида 19 са израженим променама у протеину шиљака откривен је у северозападном француском региону Бретања, јављају локални медији. Нови сој наводно је откривен код људи који су се заразили вирусом средином октобра.

У Француској су заражене укупно 24 особе, укључујући осамнаесторо деце која похађају исту школу и шест одраслих који су имали контакт са њима, преносе француски медији.

Међутим, нови сој је другачији од свих раније познатих варијанти ковида 19 па је због тога научницима требало много времена да га идентификују.

“Анализа овог соја “није одговарала ничему” раније познатом. Тај сој не личи ни на профил широко распрострањене варијанте делта, нити на профил других сојева ковид 19″, рекао је представник француске регионалне здравствене агенције медијима.

Варијанти названој Б.1.640, наводно недостаје део протеина шиљака. Овај протеин обично користи вирус за улазак у људске ћелије и ширење инфекције кроз тело. Нејасно је да ли ова мутација чини вирус мање или више заразним, преноси РТ.

Европски центар за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ) додао је 11. новембра нови сој на своју листу „варијанти под надзором.”

Власти у Бретањи саопштиле су да су успешно ушле у траг свима зараженима овом варијантом, додајући да је последњи пријављени случај био откривен 26. октобра.

Француска регионална здравствена агенција навела је за “Ле телеграм” да њена истраживања показују да је „вирус увезен из иностранства“.

Према неким медијским извештајима, становник Нанта који је путовао по Африци донео је нови сој у Француску.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here