Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Ово што видимо на граничним прелазима са мађарске стране је скандал за који нема објашњења, рекао је лидер Сaвеза војвођанских Мађара за Радио-телевизију “Панон”.

Иштван Пастор је, говорећи у јутарњем програму Суботичког мађарског радија, рекао да је недопустиво да пограничне службе путнике третирају као неког ко угрожава њихова права, као људе лоших намера.

“То је основни тон који је видљив и из кратког разговора који се обавља са путницима. Мислим да је то скандалозно”, рекао је Пастор.

Поводом ситуације да је протеклих десетак дана у неколико наврата, како је званично речено, пао информатички систем, те да су због тога настали застоји, Пастор каже да је неприхватљиво да у другој деценији 21. века систем неколико пута пада у кратком времену.

“Или не знају да организују посао, или неће да раде”, сматра лидер СВМ-а.

Разумљиво је, каже, да су мађарски погранични органи темељни пошто је у питању граница Шенгена.

“Али ово је и граница где путник први пут стиче утиске о Мађарској, и не видим зашто треба возачима на граници да раде алко-тест, да се ‘шеткају’ од кола до кола, све се чини да се отежа и многоструко успори прелазак”, рекао је Пастор.

Додао је да очекује да ће радна група сагледати ситуацију и донети неко решење, јер ово је реалан проблем.

“Нисам злонамеран, не радујем се овој ситауцији, не желим на овој теми политичке поене, али се надам да ће порука стићи до оних којима је задатак да се баве овим послом, јер садашње стање је неодрживо”, закључио је Пастор.

„Српска стварност“ / РТВ Панон /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here