Mesto za reklamu

18.03.2020.

Кина се од епицентра коронавируса претвара у једно од најбезбеднијих места на свету у које људи беже да би нашли уточиште од болести, пише „Вол стрит журнал”.

Лист још наводи да без обзира што је живот у Кини још далеко од нормалног, локално становништво осећа да је ситуација под контролом. Многи одају дужно поштовање кинеским грађанима, који су показали спремност да поштују оштре владине мере.

Како се наводи, у светлу смањења броја заражених у Кини поново почињу да раде затворена предузећа, а на улице излази све више људи.

Компанија „Епл” је поново отворила своје продавнице у Кини, а кинеска фудбалска репрезентација из Вухана одлучила је да напусти своју базу у Шпанији због ширења коронавируса и врати се кући. Кинески милијардер Џек Ма је недавно обећао да ће у САД послати милион заштитних маски и 500.000 комплета за тестирање на вирус. Поред тога, кинеска Национална комисија за заштиту здравља је протеклог понедељка саопштила да ће њен нови приоритет бити спречавање болести, донесених изван Кине.

Према подацима Светске здравствене организације (СЗО) прошле суботе је у Кини регистровано 27 нових случајева заразе, док је ова цифра истовремено у целом свету достигла 10.955 заражених.

Генерални директор СЗО Тедрос Адханом сматра да је нови центар пандемије постала Европа.

Вухан, као и цела провинција Хубеј остају у карантину, иако се на основу недавне посете кинеског председника Си Ђинпинга могло закључити да кинеске власти не сумњају у скори завршетак кризе, закључак је „Вол стрит журнала”.

Подсетимо, према последњим подацима више од 7.989 особа преминуло је од коронавируса широм света, док је скоро 199.000 оболело.

„Српска стварност“ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here