Mesto za reklamu

01.12.2019.

Серија земљотреса и у суботу је потресла Албанију, поново у области Драча. Последњи се према доступним информацијама из медија на албанском, десио синоћ око 21:53 и то јачине 4,5 Рихтерове скале. Рама захвалио Вучићу и лидерима региона на помоћи Албанији

Како пише Газета Блиц, „паника се вратила у Тирану“. „Људи су излетели на улице“, наводе медији на албанском.

Иако је епицентар био у Хамалајима у Драчу, хиљаде становника Тиране су излетели из својих кућа и изашли на улице, а једна од фотогафија новина „Схqип“ показује окупљене грађане на тргу Мајке Терезе у албанској престоници.

Раније током дана, како су јавиле агенције у региону, операције потраге и спасавања у Албанији након разорног земљотреса су окончане, а званичан број настрадалих је 50, док је око 2.000 људи повређено у земљотресу магнитуде 6,4.

Рама захвалио Вучићу и лидерима региона на помоћи Албанији

Албански премијер Еди Рама захвалио је српском председнику Александру Вучићу и осталим лидерима региона на помоћи Албанији у санирању последица снажних земљотреса који су погодили ту земљу.

Еди Рама је током састанка са страним амбасадорима акредитованим у Албанији захвалио њиховим земљама на помоћи Албанији после земљотреса који су задесили ту земљу 26. новембра.

“Не могу да пронађем речи којима бих исказао колико нам је значила та подршка…Било је бриљантно како су реаговали Вучић и (северномакедонски премијер Зоран) Заев…да не помињем нашу браћу са Косова. Бриљантно”, нагласио је Рама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here