Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Потписан је комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница. Уговор су потписали министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и извршни директор компаније “Азвирт” Кемил Алиев. Ауто-пут Рума–Шабац, заједно са великим мостом преко реке Саве, биће завршен за три године, а брза саобраћајница на деоници Шабац–Лозница пре краја 2023. године, најавио је председник Александар Вучић.

Укупна дужина ове саобраћајнице је 77 километара, а процењена вредност реализације овог пројекта је 467,5 милиона евра.

Потписан уговор за ауто-пут Рума–Шабац и брзу саобраћајницу до Лознице

Председник Александар Вучић честитао је на потписивању уговора и истакао да је то веома важна ствар за нашу земљу.

“Изградићемо у наредне три године 21,4 километра ауто-пута од Руме до Шапца, заједно са новим мостом преко реке Саве у Шапцу”, рекао је Вучић и додао да ће пре краја 2023. биће готова и брза саобраћајница до Лознице.

“Радимо огроман посао, желимо да људи у том крају остану на својим огњиштима, то ће значити живот за цело Подриње и донеће нове инвестиције у тај део земље и много већи број туриста”, рекао је Вучић.

Изградња ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница један је од приоритетних пројеката у друмском транспорту, с обзиром да је реч о пројекту који је важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине, али и овог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ.

Пројекат је подељен на три деонице: деоница 1 ауто-пут Рума–Шабац дужине 21,14 километара, деоница 2 мост преко реке Саве дужине 1.327,5 метара и деоница 3 брза саобраћајница Шабац–Лозница дужине 54,58 километара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here