Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је данас да Приштина и након завршетка предизборне кампање наставља да забрањује представницима Канцеларије да буду са својим народом у јужној српској покрајини.

У саопштењу се наводи да Прштина на тај начин најдиректније крши споразум о слободи кретања постигнут у оквиру бриселског дијалога.

Наиме, заменику директора Канцеларије Душану Козареву данас није било дозвољено да уђе у покрајину преко административног прелаза Јариње, уз образложење да посета није најављена, иако ниједан споразум не захтева да посете заменика и помоћника директора Канцеларије буду најављиване.

Реч је очито о наставку политике провокација и рушења мостова сарадње, и данашња забрана се може сагледати у контексту најновијих порука из Приштине да дијалог са Београдом није приоритет тамошњих албанских политичких лидера.

Српски народ на Косову и Метохији не треба да страхује због правног насиља Приштине, јер је држава Србија увек проналазила начине да помогне свом народу и осигура функционисање свог институционалног система у покрајини.

Канцеларија очекује да међународна заједница, пре свега ЕУ, коначно искаже свој став поводом опасних провокација Приштине којима се руше сви предуслови за наставак дијалога, који је јдини средство за решавање проблема на Космету, додаје се у саопштењу.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here