Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Сто први дан рата у Украјини. Украјинска војска саопштила је да се руске јединице групишу на прилазима Славјанску, док гувернер Луганска поручује да су повратили 20 одсто територије у Северодоњецку. Владимир Путин каже да је енергетска политика Запада кратковида и да Русија не спречава извоз житарица из украјинских лука.

Украјинска војска саопштила је да се руске јединице групишу на прилазима Славјанску и да су имале “делимичан успех” у борбама које су у току у овом источном граду. Си-Ен-Ен наводи да је суседни Краматорск, највеће урбано место у региону Доњецк и даље под украјинском контролом.

Украјинске снаге су повратиле 20 одсто територије коју су изгубиле у Северодоњецку, каже гувернер Луганска Серхиј Гајдаи.

Руски председник Владимир Путин рекао је да је Москва спремна да гарантује извоз житарица преко Азовског мора, али и да Украјина то може да чини и преко Одесе коју контролише.

Изјавио је и да је “кратковида политика европских земаља довела до кризе у енергетском сектору”.

Настављене борбе у Северодоњецку

Борбе се настављају у Северодоњецку у Луганској области, саопштава Генералштаб Оружаних снага Украјине на својој Фејсбук страници, преноси Униан. 

“Уз подршку артиљерије, непријатељ изводи јуришне операције у насељу Северодоњецк, појачао је групацију мобилизационом резервом ‘другог армијског корпуса'”, наводи се у извештају. (Униан)

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here