Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић изјавио је данас да је председник Црне Горе Мило Ђукановић „неуморан у прављењу и продубљивању подела“ у земљи.

Перовић је нагласио да је Српска православна црква, иако има национални предзнак, црква свих верника, без обзира на нацију.

Перовић је за агенцију МИНА нагласио да цркву не занимају идентитетске поделе, јер је она, како је навео, намењена свим људима добре воље, преносе подгоричке „Вијести“.

„Али овакви антицрквени тонови са конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету“, поручио је Перовић.

Он је оценио да Ђукановић није разумео грађане државе чији је председник, као што, како је рекао, не разуме сопствену црногорску историју.

Перовић је нагласио да СПЦ има јасан и недвосмислен континуитет са црквом из Краљевине Црне Горе, „која је била и светосавска и видовданска и која је чувала јасну оријентацију ка обнови јединства с Пећком патријаршијом, које се и десило и које су подржали сви њени свестеници, владике и монаси“.

Ђукановић је раније данас оптужио Србију да угрожава суверенитет својих суседа по истом рецепту из деведесетих, а Српску православну цркву назвао је „најопакијим инструментом великосрпског национализма“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here