Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Душан Лајовић поражен од Николоза Басилашвилија са 3:1 у сетовима. Крајиновић  савладао Мортерера са 3:0, а Јоровићева изгубила од Мартинцове.

Лајовић поражен на старту Ролан Гароса

Наш тенисер Душан Лајовић завршио је учешће на Ролан Гаросу већ у првом колу, пошто је од њега бољи био Николоз Басилашвили. Лајовић је наставио са слабом формом током сезоне на шљаци и доживео је пораз резултатом 6:4, 6:3, 0:6, 6:2.

Дуел је трајао тек нешто више од два сата, а српски репрезентативац добар тенис приказао је само у трећем сету.

Ово је био нови пораз нашег представника, који је пре два тријумфа на Београд опену доживео шест узастопних неуспеха.

Басилашвили ће у другој рунди Отвореног првенства Француске у тенису играти са победником шпанског дербија Карлос Алкарас – Бернабе Сапата Мираљес.

Крајиновић савладао Мартерера, наредни ривал Изнер

Српски тенисер Филип Крајиновић савладао је у првом колу Ролан Гароса Немца Максимилијана Мертерера са 3:0 у сетовима (6:4, 6:1, 7:6). Противник у наредном колу биће му Џон Изнер.

Филип се на терену у првом колу задржао два сата и 15 минута.

Противник у наредној рунди такмичења биће му Американац Џон Изнер, који је савладао сународника Сема Кверија са 3:0 у сетовима.

Јоровићева пропустила сет лопту и остала без другог кола у Паризу

Српска тенисерка Ивана Јоровић није успела да се пласира у друго коло Ролан Гароса, пошто је изгубила на старту турнира. Јоровићева је доживела пораз од Терезе Мартинцове из Чешке, резултатом 6:3, 7:6 (8-6).

Од почетка сусрета се Ивана мучила са сервисом, у прва два гема је спасавала брејк прилике, али у трећем то није успела. Већ у следећем је направила рибрејк, али је још једном дозволила ривалки да јој одузме сервис.

То је можда био и пресудни тренутак меча јер је Мартинцова преузела контролу и није испуштала резултатску предност све до финиша другог дела игре.

У додатном гему је чак пропустила сет лопту код резултата 6:5, после чега је пала и као победница је изашла Мартинцова.

Јоровићева ће у следећој рунди играти против Џесике Пегуле која је елиминисала Лин Џу.

Ролан Гарос почео је у недељу и траје до 13. јуна, игра се за наградни фонд од 35.350.000 евра, а титулу брани Ига Швјонтек.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here