Mesto za reklamu

31.03.2019.

Свештеник СПЦ Миајло Бацковић данас је поводом најаве црногорских власти да ће у уторак срушити крстионицу у манастиру Михољска превлака на Острву цвећа позвао вернике да не осуђују оне који ће доћи да сруше храм, већ да се у што већем броју окупе, како би „молитвом загрлили крстионицу“.

Секретар за обнову манастира на Михољској превлаци, свештеник Миајло Бацковић рекао је да је крстионица од милоште названа „Суза Његошева“, није подигнута ни у Порто Монтенегру, хотелском комплексу или неком одмаралишту, већ „усред манастира Светог Архангела Михаила, где монаси свакодневно крштавају децу у мору“.

„Да се не би деца крштавала у блату плаже, хтели смо да то буде достојанствено као у првим вековима хришћанства“, објаснио је свештеник.

Миајло је позвао вернике да не осуђују „војнике“ који ће у уторак доћи да руше Храм, нити оне који су их послали, „јер ће њима Бог судити“.

Рушење крстионице на води, коју је Митрополија црногорско- приморска (МЦП) Српске православне цркве (СПЦ) нелегално саградила крајем прошле године на Острву цвећа у Тиватском заливу, почеће 2. априла, објавио је раније данас црногорски сајт ЦДМ.

Министарство одрживог развоја и туризма раније је наложило МЦП да уклони тај објекат, али пошто то није учињено у датом року, у складу са законом је ангажовано „треће лице“ да то уради.

„Српска стварност“ / ЦДМ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here