Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас са делегацијом Групе пријатељства Француска–Западни Балкан у Сенату Француске, коју је предводила сенаторка Марта де Сидрак.

Селаковић је констатовао традиционално блиске и пријатељске односе двеју држава, и поручио да је трајно и искрено опредељење наше земље интентивна сарадња са Француском на свим нивоима, посебно имајући у виду да две земље имају потписан Споразум о стратешком партнерству.

Он је oценио и да је политички дијалог двеју земаља одличан и да њему посебан печат дају одлични лични односи председника Вучића и Макрона.

Селаковић је нагласио да је Француска један од најзначајнијих економских партнера Србије, као и један од највећих инвеститора у српску привреду, уз очекивање да ће добри економски резултати и услови за улагање довести у Србију још инвеститора из Француске.

Шеф српске дипломатије је саговорнике упознао са економским успесима Србије у последњих седам година, истакавши да је нашој земљи, како би наставила развој, потребан мир и стабилност у региону.

У том контексту, он је поручио да Србија има позитивну агенду у регионалној политици и жели да мотивише суседе на интензивнију економску сарадњу.

Селаковић је, говорећи о жељи Србије да постане пуноправна чланица Франкофоније, оценио да је то изванредна платформа за неговање односа са државама широм света са којима имамо традиционално пријатељство.

Чланство у ЕУ је стратешки циљ наше земље, поновио је шеф српске дипломатије и исказао захвалност Француској на подршци коју нам у том смислу пружа, али и на целокупној сарадњи у спровођењу реформи у Србији.

Информишући саговорнике о дијалогу Београда и Приштине, министар је предочио нашу посвећеност и чврсто опредељење за дијалог, али указао на то да Приштина не показује спремност за наставак дијалога и спровођење оног што је одавно договорено.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here