Mesto za reklamu
  1. 04. 2020.

Са заштитном опремом, маскама, визирима и подељени преградама од плексигласа, посланици су се вратили у скупштинске клупе. На дневном реду је потврђивање одлуке о увођењу ванредног стања и остале уредбе Владе од почетка епидемије. Посланици су јутрос наставили  расправу. Војвођански фронт и Србија 21 формирали нову посланичку групу.

Премијерка Ана Брнабић је првог дана, образлажући уредбе владе, истакла да Србија, у поређењу са земљама у овом делу Европе, има најмању стопу смртности од корона виурса од 1,9 одсто и да смо трећа земља по броју урађених тестова на 100.000 становика, уз очекивање да ћемо данас бити на другом.

Посланици опозиције који су присуствовали седници су оценили да је парламент могао раније да се састане, али су сагласни да је на срећу здравствени систем издржао удар корона вируса.

Посланици странака који бојкотују парламент, новинарима су се обраћали у холу скупштине.

Војвођански фронт, који предводи Лига социјалдемократа Војводине, формирао је посланичку групу у Народној скупштини Републике Србије, заједно са посланицима политичке организације Србија 21, саопштио је ЛСВ.

Посланичку групу чине посланици ЛСВа Ненад Чанак, Нада Лазић и Олена Папуга, председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов и представници Србије 21 Марко Ђуришић и Ненад Константиновић.

“Војвођански фронт и Србија 21, као чланице Уједињене демократске Србије, на самом крају мандата овога сазива државног парламента, снажно ће заступати идеју модерне и европске Србије”, наводи се у саопштењу.

У скупштини се примењу мере заштите, па се посланицима и новинарима мери температура, добијају маске и рукавице, док посланици у сали седе на сваком другом месту, а постављена је и заштита панелима од плексигласа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here