Mesto za reklamu

07.04.2019.

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај, који борави у САД, у једном интервјуу поновио је да су односи између Косова и САД добри, а да је такса од 100 одсто на српску и босанску робу уведена „против интереса Србије и Русије на Балкану“, преноси „Газета блиц“.

Харадинај је рекао да је „амерички војник на терену који извршава наредбе“.

„Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, а они који су на терену су свесни тога, а ја сам војник Америке на терену“, рекао је Харадинај, те додао да се то односи пре свега на Русију и Србију.

Он је навео и да само „примењује наређење у односу на ситуацију на терену и да верује да се „јачањем Косова јачају и амерички интереси и уклањају руски и други интереси“.

Харадинај је у петак отпутовао у САД, најављујући да ће имати састанке са америчким званичницима, наводи „Газета блиц“.

Приштински „Лајми“, међутим, раније је пренео, позивајући се на изворе из Харадинајевог кабинета, да се он неће састати са америчким званичницима, већ с представницима албанске католичке заједнице.

Иначе, Харадинај је због увођења сто одсто већих такси на производе из Србије, од краја прошле године био под санкцијама САД, тако што му је онемогућено добијање визе, па тако није могао да присуствује традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону почетком године, иако је био позван.

„Српска стварност“ / Газета блиц /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here