Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Чилеанца Кристијана Гарина са 2:0 у сетовима (6:3, 6:3) и тако донео другу победу Србије против Чилеа на АТП купу у Аустралији. Наша репрезентација са максималним учинком из групе пролази у четвртфинале.

Србија је и пре две победе над Чилеом обезбедила прво место Групе А и пласман у четвртфинале.

Таквим расплетом очекивало се да селектор Зимоњић одмори бар Новака Ђоковића у дуелу са Чилеанцима, али то није био случај.

Попут Лајовића који је савладао Џарија, Ђоковић је максимално професионално приступио дуелу, упркос мањку императива победе.

Најбољем српском тенисеру у првом сету био је довољан један брејк и 30 минута тениса како би га резултатом 6:3 освојио.

У другом сету заиграло се оштрије са обе стране, Гарино је, свестан могућности, одлучио да продужи меч колико је год у његовој могућности.

Чилеанац је одузео сервис Ђоковићу, али је потом Новак у наредна три сервис гема ривала долазио до брејка и након 43 минута освојио други сет такође са 6:3.

Лајовић бољи од Џарија

Душан Лајовић савладао је Николаса Џарија са 2:0 у сетовима (6:2, 7:6) и тако донео Србији победу у првом мечу против Чилеа. Србија је већ обезбедила пласман у четвртфинале као првопласирана екипа Групе А.

Упркос томе што меч против Џарија није имао никакав резултатски значај, Душан Лајовић је одлично обавио посао и савладао чилеанског тенисера.

Лајовић доноси Србији прву победу против Чилеа

Српски тенисер, 34. на АТП листи, савладао је 77. тенисера света након сат времена и 34 минута тениса.

Први сет убедљиво је припао Лајовићу, који је у три наврата одузео сервис ривалу.

Знатно већа борба гледала се у другом сету, пошто је Чилеанац играо растерећеније, иако је имао сет заостатка.

Није било брејка, а најближи томе био је Лајовић при резултату 6:6, када је имао меч лопту.

Џари је успео да одведе други сет у тај-брејк, у којем се Лајовић боље снашао и уписао победу.

Небитни пораз дубла

Српски дубл у саставу Виктор Троицки и Никола Ћаћић поражен је у дуелу са Николасом Ђаријем и Алехандром Табилом у два сета са 6:3, 7:6. у последњем мечу надметања са селекцијом Чилеа. Ово је био више ревијални меч јер није имао никаквог резултатског значаја јер је тениски тим Србије победама над сва три супарника обезбедио прво место у А групи на АТП купу.

Победама Душана Лајовића и Новака Ђоковића у дуелу са селекцијом Чилеа тениска репрезентација Србије је потврдила прво место у групи А на АТП купу који се игра у Бризбејну, па овај меч дублова није имао резултатски значај.

Тим Србије

Српски тенисери обезбедили су пласман у четвртфинале АТП купа већ после два кола у групној фази. “Орлови” су победили Јужну Африку са 3:0, затим Француску са 2-1 у на послетку Чиле са 2:1 и максималним учинком резервисали карту за Сиднеј, где ће бити организована завршница купа.

Виктор Троицки и Никола Ћаћић су у меч ушли веома опуштено, а са друге стране су Чилеанци били мотивисани да упишу бар једну победу што им је и пошло за руком.

Репрезентација Србије после прве фазе такмичења са максималним учинком иде у Сиднеј где ће у поноћ, у ноћи између четвртка и петка играти четвртфинале са још увек непознатим ривалом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here