Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Поводом обележавања 20 година од почетка НАТО агресије Евроазијски безбедносни форум представио је монографију „Последице НАТО агресије на СРЈ 1999. године – две деценије после” у Институту за међународну политику и привреду.

Директор форума проф. др Митар Kовач рекао је да је у НАТО агресији стрaдало 2.120 људи.

“То је била нелегитимна акција која је имала несагледиве последице по све држављане СР Југославије. Република Србија још није прецизно утврдила у којим областима и које врсте штета су нанете. “Вероватно је то израз притисака водећих сила НАТО-a да није пожељно бавити се тиме и да треба гледати у светлу европску будућност,” наводи Ковач.

На срећу, додао је директор Ковач, 2018. Народна скупштина и Влада су предузеле кораке, само да се остане доследан у тој намери.

“Стратешки је интерес Србије да прикупи доказе и да упозна међународну јавност са последицама НАТО агресије и са терором злочина ОВК”, каже Ковач и додаје да на основу тога треба покренути тужбе за причињену штету пред националним судовима држава које су учествовале у извршењу тих злочина.

На представљању монографије говорили су и проф. др Спасоје Мучибабић, генерал-мајор у пензији, проф. др Светлана Жунић и проф. др Мирјана Анђелковић Лукић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here