Mesto za reklamu

30.09.2019.

Таксисти који су данас протестовали на престоничким улицама и дуже од два сата паралисали шири центар града, око 15.15 часова почели су полако да се разилазе.

Таксисти су ослободили већину саобраћајница, али и најавили нови протест и још једну блокаду Београда током сутрашњег дана! И тако сваки дан до краја недеље или док не буду испуњени њихови захтеви.

Такси возачи који представљају највећа и најмасовнија такси удружења у престоници, потврдили су да имају дозволе полиције за окупљања и за наредне дане и напоменули да би блокада центра могла да потраје и наредне недеље.

„Имамо све потребне дозволе за наредне дане, а сутра ћемо тражити дозволе и за следећу недељу“, рекао је за „Блиц“ Александар Бијелић, председник Савеза такси удружења Србије.

Како су најавили организатори, сутрашњи протест ће се одвијати по идентичној сатници и сценарију као овај данашњи. Дакле, окупљање ће бити у подне, на четири локације: Обреновачком путу (Чукарица), код бивше хале „Пионир“ (Палилула), у Кумодршакој улици (Вождовац) и у Блоку 70 (Нови Београд).

„Вожња ће кренути сат времена касније, дакле у 13.00, ка центру града. Предвиђено је да траје до 15.00“, додали су организатори.

Како „Блиц“ незванично сазнаје, план је да то буде сатница за ову недељу, наредне би све могло да буде померено за један сат, како би захватио и део послеподневног шпица, а трећег се спомиње могућност и двосменског протеста: једна екипа од 7.00 до 10.00, а друга по подне.

Таксисти траже да се примењују одредбе Закона о превозу путника у друмском саобраћају, који је усвојен у децембру прошле године, као и да градски органи раде свој посао на сузбијању нелегалних превозника.

Са захтевом да се стане на пут удружењу КарГо и Камеу, од 13 часова је на улице у протестну вожњу изашло и око 2.000 представника Савеза за ауто-такси удружења Србије „Сатус“, Уговорне привредне такси коморе и синдиката такси возача и ауто-превозника „Независност“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here