Mesto za reklamu
  1. 05. 2021.

Ђоковић је направио подвиг својствен само најбољем на свет. Пораз је претворио у победу и прилижио се одбрани титуле на турниру „Интерназионали БНЛ д’Италиа“!Већ вечерас игра полуфинални меч са Сонегом.

Први носилац Мастерса у Риму је после два дана невероватне борбе (коју је у два наврата прекидала киша) и великог преокрета славио у четвртфиналном трилеру против Стефаноса Циципаса (5) резултатом 4:6, 7:5, 7:5.

Меч је почео у петак у 14 часова а завршен је у суботу нешто после 13 часова. Трајао је укупно три часа и 16 минута.

„Много тога бих могао да кажем за овај меч, као да смо играли два дуела. У петак је он био бољи и данас је боље почео, успео сам да сачувам нерве и вратим сервис. Освојио сам важне пооене уз подршку публике и у дивној атмосфери. Било је и среће, и менталне снаге, али и праве тактике. Један ударац је одлучио, не један поен, већ ударац. Много сам се намучио против Циципаса, до самог краја нисам знао да ли ћу победити. Али, борио сам се и дао све од себе, и Бог је одлучио ко ће добити. Циципас је у сјајној форми, јуче су били потпуно другачији услови за игру него данас. Вероватно је ово био најтежи меч за мене ове године“, рекао је Новак одмах после тријумфа.

Домаћи тенисер Лоренцо Сонего (АТП #33) биће Нолетов ривал у полуфиналу Рима вечерас од 18:30 часова. Италијан је у данашњем четвртфиналу резултатом 2:1 био бољи од петог носиоца Андреја Рубљова из Русије.

Новак и Сонего састали су се у четвртфиналу овогодишњег АТП турнира у Бечу. Из тог меча као победник је изашао италијански тенисер.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here