Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Српски тенисери Александра Крунић и Ласло Ђере трећег дана на турниру Ролан Гароса надиграли су супарнике и обезбедили пласман у друго коло. Крунићева је надиграла Рускињу Камилу Рахимову са 2:0 (6:4, 6:3), а Ласло Ђере убедљиво надиграо Ричардаса Беранкиса са 3:0 (6:4, 6:4, 6:4).

Ђере надиграо Беранкиса 6:4, 6:4, 6:4

Ласло Ђере готово је рутински привео трећи сет крају и са 3:0 (6:4, 6:4, 6:4) пласирао се у друго коло у коме ће се срести са другим тенисером света Данилом Медведевом.

Ласло Ђере је оправдао улогу фаворита против упорног Беранкиса. Литванац је користио сваку прилику да запрети, напрвио је и неколико брејкова, али није успео да озбиљније угрози победу нашег тенисера. На крају тријумф Ђереа, којим је заказао дуел са Медведевом у другом колу.

Ђере је уз два брејка стигао до 5:2 у првом сету. Противник тада успева да врати један. Међутим наш тенисер није дозволио да се сет додатно закомликује, био је сигуран на свој сервис – 6:4 у првом сету.

На старту другог сета Ђере је одузео сервис противнику. Потом су оба тенисера успевала да сачувају свој сервис, што је било довољно нашем тенисеру да добије други сет са 6:4.

У трећем сету први је до брејка предности стигао Литванац. Уследио је одговор нашег тенисра са два везана брејка, којима је преокренуо резултат и повео са 4:2. Потом је Ђере успео да сачува стечену предност и мирно приведе сет и меч крају – 6:4 и у трећем сету.

Победа Александре Крунић

Александра Крунић је надиграла Рускињу Камилу Рахимову са 2:0 (6:4;6:3) и пласирала се у друго коло турнира где ће се срести са Вероником Кудерметовом која је 29. носитељка на турниру. 

Наша тенисерка Александра Крунић је одлично ушла у меч и већ на другом сервис гему противнице успела да начини брејк за вођство које је потон одржала до освајања првог сета.

И други сет је Александра почела брејком али је Рахимова одмах узвратила рибрејком, па се развијала равноправна борба све до финиша сета када наша тенисерка поново преузима иницијативу и долази до коначне победе.

У борби за треће коло Александра Крунић ће се срести са Вероником Кудерметовом која је 29. носитељка на турниру.

Ролан Гарос се игра од 22. маја до 5. јуна за наградни фонд од 43,6 милиона евра.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here