Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Трећи Салон књига у Торонту биће отворен 16. марта. Тема овогодишњег Салона је “Ми ћемо изумрети и доћи ће боље столеће, оно увек долази”, је Милош Црњански.

На свечаном отварању трећег Салона књиге српских аутора у Канади биће презентована књига визуелног уметника Саше Рајшића; биће приказана видео презентација Музеја наивне и маргиналне уметности и двојезичне монографије, а представиће се и стрип цртачи Нина Буњевац, Ивана Филиповић и Бојан Реџић.

Цртежима ће се представити Вања Вулета Јовановић, а сликама Јелена Бујошевић, а глумац Младен Обрадовић сценаријом за представу.

Књиге аутора учесника, након завршетка Салона књиге биће дониране библиотеци “Стеван Јорговић” у Монтреалу.

У недељу 17. марта у 18 часова на истој адреси (HiversWork, 290 North Queen Street Unit #216 2nd Floor, Etobicoke, ON M9C 5L2), аутори учесника Салона књига разговараће са публиком о својим књигама на појединачним презентацијама, о менторима који су инспирисали њихов рад подстакнути есејом који је Ана Савић припремила о Радомиру Мићуновићу, о подстицању употребе ћирилице кроз једну занимљиву радионицу коју је припремила Ана Гинић, о Бранку Пиргићу и његовом недавно објављеном зборнику радова посвећеном овом писцу под називом Бранко Пиргић – путовања и сећања, са Душицом Ивановић, која је један од аутора заступљених у овом зборнику, о песницима читајући поезију, о часописисима и књигама у настајању…

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here