Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

74 године после мученичке смрти, Срби широм света су одали почаст свом вољеномЧичи, а на петом континенту то су урадила разна удружења Срба, између осталих и ОСЧ Равна Гора из Мелбурна, у Канбери и другим градовима Аустралије у којима живе Срби.

Због рестриктивних мера због короне, овога пута било је мање људи него иначе, али су наши људи на достојанствен начин обележили тај велики дан.

У Српском Националном Центру ‘Ђенерал Дража Михаиловић’ при ЦШО Св. Краља Стефана Дечанског месни парох О. Бојан Влајић је одржао помен Ђенералу Дражи Михаиловићу и дирљиву беседу.

Председник ОСЧ Равна Гора Новак Деспић и председник ЦШО Св. Краљ Стефан Дечански и дугогодишњи члан ОСЧ Милан Ковачевић су положили венац на споменик Ђенерала.

Широм Викторије Срби нису заборавили свог вољеног Чичу и у време короне и настављају пут да се истина преноси о  овеликом српском сину. Као што је Свети Николај Велимировић рекао на помену Ђенерала Драже 1954. у Чикагу: “Правична историја ће сврстати њега равно са Косовским витезовима”.

Помен генералу Драгољубу – Дражи Михаиловићу обележен и у Канбери

 У манастиру Светог Саве у Канбери служен је парастос генералу Драгољубу-Дражи Михаиловићу. Свету Архијерејску литургију служио је његово преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Силуан, уз саслужење проте Ђуре Ђурђевића, проте Јакова Јовића и још неколико свештеника из Сиднеја, уз појање црквеног хора.  Такође ту је био присутан и српски народ из Канбере, Квимбијена и Сиднеја, у оноликом броју колико нам тренутна ситуација дозвољава због мера које су још увек на снази.

По завршетку Св. архијерејске литургије, парастос генералу Драгољубу-Дражи Михаиловићу најпре је служен у манастиру, а затим се прешло код Чичине колибе која се налази на манастирском имању, а њену изградњу први је покренуо наш благопочивши владика Милутин.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here