Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Нова уредба о корона мерама која од 1. октобра ступа на снагу у Бечу, враћа обавезу ношења маски вишег нивоа заштите ФФП2.

У ноћним локалима и на манифестацијама са више од 500 људи примениће се такозвано “2Г” правило – приступ ће имати само вакцинисане особе или излечени од ковид-19.

“2Г” правило важиће небитно од тога да ли се манифестација одржава у затвореном или отвореном, а од те мере су изузета једино деца млађа од 12 година која ће моћи да уђу на манифестацију уз антигенски или пи-си-ар тест.

За особе које организују и реализују велике манифестације или раде у ноћним локалима важиће “2,5Г” правило, а то значи да морају имати или негативан пи-си-ар тест, или сертификат о вакцинацији или потврду да су прележали ковид 19.

Антигенски тестови више неће бити прихватани.

Уколико запослени не буду имали нити један од тих докумената мораће да носе ФФП2 маске.

На скуповима са више од 25 особа и мање од 500 примењује се исто то “2,5Г ” правило код присутних.

У биоскопима, позориштима, кабареима са мање од 500 места остаје обавеза ношења маски, при чему је довољна “обична” заштитна маска која покрива уста и нос.

За скупове преко 500 особа укида се обавеза ношења маски због примене “2Г” правила.

Ново “2,5Г” правило, то јест обавеза сертификата о вакцинацији, потврди о прележаном ковид19 или негативан пи-си-ар тест, примењиваће се и у гастрономији и хотелима, за коришћење услужних делатности, посете у болницама или домовина за негу на све особе старије од 12 година.

Што се продавница тиче у Бечу од 1.октобра биће на снази обавеза ношења ФФП2 маски.

У здравственим установама и установама за негу, особље које није вакцинисано или није прележало ковид 19, мораће да редовно иде на пи-си-ар тестирање, а треба имати у виду да пи-си-ар тест има важење од свега 48 сати.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here