Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Компанија “Кнот Аутофлекс Југ” у Бечеју је отворила нови погон у који је инвестирано 7,5 милиона евра, а у којем ће бити запослено нових 82 радника.

Свечаности je присуствovao и председник Александар Вучић, коga су испред фабрике дочекали руководство компаније и запослени, али и велики број грађана Бечеја и околине.

Отварање новог погона компаније “Кнот Аутофлекс Југ” у Бечеју показује да они који су инвестирали у нашу земљу настаљају то да раде, да су задовољни условима и да је направљен добар пословни амбијент, поручио је данас председник Александар Вучић. Он је истакао да је срећан због отварања погона, јер је много труда, рада и новца – 7,5 милиона евра, компанија уложила у ширење капацитета, у жељи да унапреди пословање и запосли 65 нових радника.

“А, ми смо овде, јер смо мало, колико смо могли, помогли у овоме и поносан сам на улогу државе Србије. Трудимо се да не каснимо са давањима, као и да у издавању дозвола, и осталим видовима подршке, не заостајемо за најразвијенијим земљама света”, рекао је Вучић.

Подсетио је да је ово други пут да је у компанији “Кнот Аутофлекс Југ” у Бечеју, а да је сваки пут било са разлогом – због отварања погона.

“Драго ми је да људи који су инвестирали, насатвљају са инвестирањем, и то показује да су задовољни условима и да смо направили добар амбијент у којем они могу даље да раде и зарађују, а радиници да имају биља примања и бољу будућност за своју децу”, поручио је Вучић.

Он је најавио да ће се радити и обилазница око Темерина, што је житељима Бечеја и околине олакшати пут до Новог Сада, као и брза саобраћајница од Сомбора до Кикинде.

На свечаном отварању погона били су и председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб, директор и сувласник Кнот Аутофлекс Мађарска Шандор Хас Сабо, директор Кнот групације Немачка Валентин Кнот и председник општине Бечеј Драган Тошић.

Компанија Кнот произоводи делове за аутоприколице а укупна вредност инвестиције за нови погон је 7,5 милиона евра, од чега Развојна банка Србије учествовала са 250.000 евра.

У компанији наводе да је погон за топло цинковање произведен према највишим стандардума заштите животне средине уз примену најсавременијих технолошких достигнуча у овој врсти површинске заштите челика. Капацитет линије на годишњем нивоу је 20.000 тона, од чега ће 14.000 тона бити намењено за продају.

Иначе, фабрика Кнот Аутофлекс Југ је у фебруару 2017.године отворила погон за производњу делова за аутоприколице на површини од 9.500 квадрата у који је инвестирано 1,3 милиона евра.

Предузеће постоји од 2003. године, а основале су га компанија Аутофлекс Кнот из Кечкемета у Мађарској и Кнежев гроуп из Србије у односу 51:49 одсто власништва. Компанија је 2011. године купила погон Ливнице у Чоки од фирме АТБ Север из Суботице.

Од 2003.године у фабрику Кнот Аутофлекс Југ уложено је 19,5 милиона евра, а у Аутофлекс Ливницу 4,5 милиона евра. Компанија има 520 запослених, а у 2019.години остварила је промет од 29,2 милиона евра. Фабрика у Бечеју своје производе пласира на тржиште ЕУ, Израела, Русијуе, Турске и САД.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here