Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Од почетка епидемије регистровано је 2.018.216 случајева заразе док је од последица изазваних коронавирусом преминуло 16.085 особа.

Од последица коронавируса после дуге паузе само једног дана нико није преминуо, а онда од јуче поново се умире. Јуче су преминуле две особе. На болничком лечењу је 105 пацијената, од којих је 10 на респиратору. За последња 24 сата регистрован је 271 случај коронавируса, на знатно смањеном броју тестираних –  6.040 узорака. Смањење је за преко хиљаду испитаника. У односу на становништво број заражених је знатно већи. Потенцијал испитивања је око 60 хиљада тестирања, а коришћено је само у неколико наврата близу 40 хиљада и обично знатно, знатно мање.  Проценат заражености је повећан у односу на претходно мерење за преко 1 одсто и сада је тај проценат 4,48 %, а проценат који се може толерисати је ако тај проценат падне испод 1%., а он је вишеструко већи.

Епидемијски бројеви у Србији слични су већ данима. Нису повољни. Отуда озбиљни епидемиолози упозоравају да је опрез и даље неопходан, јер је вирус и даље међу нама. Чувајте се!

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here