Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

У Републици Србији је до 18 часова 13. марта 2020. године регистровано укупно 35 потврђених случајева Ковид-19. То је четири случаја више у односу на јутрошњи извештај.

Министар здравља Златибор Лончар је рекао на конференцији за новинаре да су три од четири нова пацијента на кућном лечењу, а да је једна особа у болници али у апсолутно стабилном стању.

До 18 часова 13. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиранo je укупно 239 особa којe су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 18 часова, 13.03.2020. године тестирани су узорци 25 особа од којих су четири позитивна и 21 негативан на нови коронавирус.

Министар Златибор Лончар је навео да су три нова пацијента на кућном лечењу, док је једна особа у болници, али у апсолутно стабилном стању.

За оне који имају неке од симптома, или посумњају да су заражени, Министарство здравља објавило је бројеве телефона где се могу добити све потребне информације и препоруке од епидемиолога.

Лончар је истакао да ниједан од пацијената у Београду и Нишу није ни у тешком ни на респиратору, а они који су код куће се добро осећају.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић је навео да је у Новом Саду и Панчеву хоспитализовано пет пацијената, од којих је један у Новом Саду у тешком општем стању.

Лончар је нагласио да за сваку особу за коју се утврдило да је позитивна на вирус, постоје сви подаци и зна се како су заражени.

Нема ниједног случаја, а да се не може утврдити како је особа заражена, подвукао је министар и додао да у Србији нема жаришта коронавируса.

Премијерка Ана Брнабић је раније данас навела да је став струке да нема никаквог оправдања и основа да у овом тренутку затварамо школе, вртиће и факултете.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here