Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Фудбалска репрезентација Норвешке савладала је Србију са 1:0 у мечу првог кола Б Лиге нација – Групе 4. Наредни меч Србија игра у недељу против Словеније.

Фудбалери Србије нису добро започели такмичење у Лиги нација. Норвежани су бољом игром у првом полувремену стигли до предности коју су успели да сачувају до краја меча. Наши су у другом делу игре покушали све, створили су доста изгледних прилика, али је недостајало и мало спортске среће да стигну до повољнијег резултата.

У моменту када се наша репретентација ослободила притиска и почела да гради шансе, севнуо је брз напад противника и гол.

Играо се 27. минут. Педерсен је одлично упослио Кинга по десној страни, овај је са ивице гол-аут линије пронашао Холанда по средини гола, који са два-три метра шаље лопту у празну мрежу.

Након примљеног гола наша селекција је заиграла нешто боље. Углавном је нападала по десној страни на којој су Лазовић и Тадић центршутевима тражили пре свих Митровића.

Наставила је наша селекција да притиска гол противника. Створено је неколико шанси, али је покушаје Митровића, Сергеја и Лазовића голман Ниланд успео да одбрани.

Норвежани су потом успели да умртве игру. Затворили су све прилазе свом голу. Чести прекиди довели су до тога да су наши све теже успевали да организују напад.

До краја меча још неколико прилика пред голом противника, ипак наша селекција није успела да постигне погодак.

У другом мечу наше групе Шведска је као гост савладала Словенију са 2:0.

У другом колу Србија у недељу у исто време и на истом месту дочекује Словенију.

У оквиру групне фазе Лиге нација, Србија ће поред Норвешке, играти и против Словеније и Шведске.

Утакмице у овом такмичењу “орлови” ће искористити као део припрема за Светско првенство у Катару, али није да успех у “Б” дивизији не доноси одређене бенефите.

Прво место у групи Лиге нација води у “А” дивизију овог такмичења, али и у бараж за Европско првенство 2024. године заједно са осталим првопласираним селекцијама “Б” дивизије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here