Mesto za reklamu
  1. 11. 2019.

Фудбалери минхенског Бајерна савладали су у Београду Црвену звезду са 6:0 у петом колу Лиге шампиона. Бајерн и Тотенхем обезбедили пласман у наредну фазу такмичења. О месту које доноси европско пролеће одлучују Звезда и Олимпијакос у последњем колу групне фазе.

Изабраници тренера Владана Милојевића су били потпуно инфериорни током целог меча, осим уводних минута у првом и другом полувремену када су покушавали високим пресингом да дођу до шансе да угрозе голмана Мануела Нојера.

Предност домаћег терена није искоришћена и мора се признати да је Бајерн био боља екипа током целе утакмице. Фудбалери Црвене звезде почели су енергично, али Бајерн је врло брзо успоставио контролу и држао игру до последњег звиждука судије. Баварци су врло брзо дошли и до прве прилике, али је млак шут Роберта Левандовског Борјан лако укротио. Гости су на почетку игре имали још неколико зрелих шанси, али је Звезда имала среће.

Предност је Бајерн искористио већ у 15 минуту и повео.  Леон Горецка је постигао погодак и донео предност Бајерну. Убацивање Кутиња са стране, Горецка је одлично скочио и главом матирао Борјана. Звездин голман није имао шансе овог пута. Потом је било још неколико одличних прилика за госте, које на срећу Звезде нису искоришћене.

Утакмицу је обележио пољски репрезентативац Роберт Левандовски, који је постигао четири гола за 14 минута у другом полувремену, један погодак му је поништен у првом делу меча, а пропустио је и велику прилику када се нашао “1 на 1” са чуваром мреже Звезде Миланом Борјаном.

Коначан резултат поставио је Толисо у 89. минуту.

У другом мечу Групе Б, Тотенхем је са 4:2 савладао Олимпијакос.

Бајерн и Тотенхем су обезбедили пласман у наредну рунду такмичења, док ће се за треће место, које доноси зиму у Европи (Лиги Европа) борити Звезда и Олимпијакос.

У последњем колу групне фазе, Звезда игра против Олимпијакоса у Пијеру, док ће Бајерн дочекати Тотенхем.

Група Б:

Црвена звезда – Бајерн 0:6
Тотенхем – Олимпијакос 4:2

Табела:

Бајерн 15, Тотенхем 10, Звезда 3, Олимпијакос 1.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here