Mesto za reklamu

22.11.2018.

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај реаговао је на позив Европске уније да Приштина повуче одлуку о повећању пореза на српску робу за 100 одсто, поручивши да ће то бити учињено када Београд прекине „агресију Србије“, пренела је „Газета експрес“.

Харадинај је рекао да таква одлука није била неочекивана, те да је он више пута упозоравао да претходно уведени порез може бити само повећан.

На питање о реакцији председника Србије Вучића, који је синоћ имао састанке са амбасадорима Русије, Кине и земаља Квинте, и одржаној седници Савета за националну безбедност Србије, Харадинај је за Т7 рекао да је Косово било довољно толерантно и да су чекали да Европска унија заустави агресију Србије, али да се то није догодило, преноси Танјуг.

Наводи се да је Харадинај казао и да се дијалог између две државе не би догодио „да није било поштовања Косова према Србији“.

Харадинај је истакао да је одлука о повећању пореза одлука „сувереног Косова“ и да ситуација може бити доведена у нормалу ако „агресија Србије престане“, ако се буде поштовао енергетски споразум и ако се буде поштовало још много тога.

„Они желе да нас држе у замрзнутом конфликту. Ми смо толерисали многе ствари у нади да ће међународна заједница пронаћи решење, али ми га не видимо“, поручио је Харадинај.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here