Mesto za reklamu
  1. 11. 2018.

Косовски премијер Рамуш Харадинај рекао је да данашње хапшење на северу нема никакве везе са политичким развојем.

Рамуш Харадинај је позвао грађане, политичке партије и градоначелнике, нарочито са севера, да допринесу јавном миру, преносе приштински медији.

Данас је, по налогу косовског специјалног тужилаштва, на северу Косова спроведена полицијска операција у вези са истрагом убиства Оливера Ивановића.

“Ова полицијска акција била је у потпуној сагласности са законом, у складу с наређењем Специјалног тужилаштва, и ни на који начин није повезана са политичким развојем. Желим да уверим све грађане да држава Косово и њена тела за спровођење закона никако неће никада бити усмерена против било које етничке или политичке групе”, навео је Харадинај.

Позвао је грађане, политичке субјекте, градоначелнике, посебно оне на северу, и друга тела, да допринесу одржавању и унапређењу јавног мира у служби мира и стабилности.

“Важно је да нико не пада на разне дезинформације. Одржавање реда и поштовање закона је у интересу свих на Косову”, истакао је Харадинај.

И косовска влада је саопштила да је полицијска акција на северу Косова повезана са притварањем осумњичених за убиство Оливера Ивановића и спроведена по налогу Специјалног тужилаштва Косова.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here