Mesto za reklamu

Хрватска радио-телевизија синоћ је уживо извештавала са протеста против насиља у Београду “1 од 5 милиона”, а извештај о протесту објављен је и на главној страници сајта те телевизије под насловом: “Јављање из гротла грађанског и патриотског отпора Вучићу”, и изазвао је бројна реаговања у јавности.

22.12.2018.

Трећи протест против насиља у Београду, под слоганом “Један од пет милиона” хрватска национална телевизија пренела је на свој начин.

Новинар ХРТ-а Драган Николић који је извештавао из Београда рекао је да је синоћ било највише демонстраната – око 40.000.

ХРТ је навео и да су у Србији све извеснији превремени парламентарни избори на пролеће.

Након што је подсетио да је повод протестима био напад на лидера Левице Србије Борка Стефановића у Крушевцу, да демонстранти захтевају откривање налогодавца убиства Оливера Ивановића, новинар ХРТ-а рекао је и да су сви медији под контролом СНС-а и њеног лидера осим “једног дневног листа, једног недељника, једне комерцијалне телевизије и интернет простора који се не може контролисати”.

Репортер је подсетио да је Вучић демонстрантима поручио да им неће испунити захтеве.

Министар полиције Небојша Стефановић је оценио је данас да извештавање Хрватске радио телевизије (ХРТ) са протеста опозиције у Београду представља “хушкање на насиље на нашим улицама”.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here