Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Блокада избора Савета министара БиХ не штети Републици Српској и она у пракси може да функционише и без БиХ, изјавила је председница РС Жељка Цвијановић.

Она је за “Вечерње новости” рекла да је, годину дана после избора у БиХ, РС једина која има формиране институције и нормално функционише, што, како је подсетила, није случај ни са БиХ ни са Федерацијом БиХ.

“Ми смо свој део посла урадили када су избори завршени. Институције РС сууспостављене. Све функционише. Сада из Сарајева покушавају да створе слику да је Српска кривац за то што није формиран Савет министара и не ради Парламент БиХ. Како да ради Парламент БиХ, ако немате формиран Савет министара? Очигледно, Сарајеву није битно функционисање БиХ, али ни европски пут”, каже Цвијановић

Она је истакла да ће одговор РС на Декларацију СДА и на напад на интегритет РС бити уставан и легитиман.

“У Народној скупштини РС у октобру, усвојићемо закључке који ће бити сублимација ставова Српске и анализа целокупне слике у БиХ, са свим девијацијама”, прецизирала је председница РС.

На питање да прокоментарише спекулације о свађи између ње и председника СНСД Милорада Додика, она је истакла да никада није била у свађи са Додиком.

“Никада нисам била у свађи са председником Додиком, нити ћу бити! Без обзира на све покушаје да се извуче и покаже како наводно постоји неки реметилачки фактор, одговорно тврдим да тога нема у СНСД, на жалост опозиције”, нагласила је Цвијановић.

На питање како гледа на деловање опозиције у РС и на константне оптужбе да је власт “лоповска”, она је рекла “да грађанима не треба прича “држите лопова”.

“Најбоље се види на изборима како таква прича пролази и где опозиција константно губи, а политика СНСД добија велику подршку грађана. И тако, годину за годином”, каже Жељка Цвијановић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here