Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Предлог закона о слободи вероисповести данас ће се наћи пред црногорским посланицима. Спорни предлог закона подразумева да све верске заједнице морају да докажу да су пре 1918. биле власници црквене имовине, иначе ће им иста бити одузета. Полиција затворила многе улице.

Док владајућа већина у Скупштини подржава Предлог закона, јер, како кажу, у њему не постоји ниједна одредба која било коју верску заједницу ставља у подређен положај, нити било ко овим законом отима црквену имовину, у Српској првославној цркви и редовима опозиције сматрају да се њиме озакоњује безакоње.

Синоћ су се испред скупштинског здања окупили чланови ванпарламентарне странке “Права Црна Гора” и они који се противе овом Предлогу закона и на мирном скупу поручили да не прихватају играње са православљем као најсветијим делом и темељом црногорског друштва.

Због, како су навели, могућих непријављених окупљања грађана, затворене су бројне улице у ужем градском језгру Подгорице. Улице су затворене и за возила и за пешаке. Улице су затворене од 7.30 јутро, а остаће затворене све до процене руководиоца обезбеђења.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here