Mesto za reklamu

01. 02. 2020.

Председник опозиционе Либерално демократске партије Чедомир Јовановић најавио је да ће на предстојећим парламентарним изборима учествовати у оквиру грађанског покрета “Звоно а не странке”.

Јовановић је на профилима на друштвеним мрежама навео да ће у том покрету бити коалиција “Толеранција” која окупља мањинске странке, покрет “Глас”, историчара Николе Самарџића и “млади лидери попут Ивана Ђурића и Наима Беширија” као и “низ удружења и група грађана, попут удружења младих професора и научних сарадника чији рад у Београду координира Жељко Ожеговић ослобођен било каквих страначких интереса”.

“Покрет Звоно а не странке – са свима који могу правимо широки грађански покрет који на изборе иде да би наша деца живела у миру, Звоно је, увек, и позив на окупљање. Оно важно, оно од којег зависи и наше данас, и сутра оних којима ово данас остављамо. Зато сам зазвонио”, навео је Јовановић.

Учешће на изборима најавили су раније опозициона Лига социјладемократа Војводине, коју предводи Ненад Чанак, Српска радикална странка на чијем је челу хашки осуђеник Војислав Шешељ, али и удружење “1 од 5 милиона”, које је организовало антивладине протесте у Србији у протеклих годину дана и залагало се за бојкот избора.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here